AK Parti: Yargı paketiyle uzun tutukluluğa son vereceğiz

AK Parti: Yargı paketiyle uzun tutukluluğa son vereceğiz

Uzun süredir gündemde olan yargı reformunun ilk paketi bugün Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, "Muhalefet partilerinin çok ciddi eleştirileri yok. Paket, çok olumlu" dedi. Muş, uzun tutukluluk süresine son verileceğine dikkat çekti

Yargı reformu belgesinin 39 maddeden oluşan ilk paketi Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş paketin içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda muhalefetin ciddi eleştirileri olmadığını belirterek “Paket, çok olumlu bir paket. Uzun tutukluluk süresine son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Hukuk mesleklerine giriş sınavında tabanın en az 70 puan olacağını söyleyen Muş, “Bu sene hukuk fakültelerine girenler dahil olmayacak. Paketle 15 yıllık avukatlara yeşil pasaport geliyor” dedi.

‘İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEMELİ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun deprem toplantısına davet edilip edilmemesi hakkında konuşan Muş, “‘Davet edilmedi’ gibi bir mesele yanlış. Davet edilmiştir, kendisi katılmamıştır. İstanbul halkından özür dilemelidir. Bu tip şımarık hareketlerin peşinden koşmayın. Tavsiyemiz İstanbul’un sorunlarına eğilmesidir” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.