AK Parti Sözcüsü Çelik'ten hidrokarbon önerisine yanıt

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten hidrokarbon önerisine yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hidrokarbonlar konusundaki önerisine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, "Türk tarafı bir kere daha çatışmacı siyasetlere karşı işbirliği siyasetini öne çıkarmıştır" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BM Kıbrıs Özel Temsilciliği aracılığıyla, Rum lider Nikos Anastasiadis hidrokarbonlar konusunda ortak bir komite kurulması yönünde yeni bir öneri sundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, öneri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘KAYNAKLARDAN YARARLANMA ÖNERİSİ ADALETİN GEREĞİ’

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, Akıncı’nın önerisiyle ilgili şunları söyledi: “KKTC Cumhurbaşkanı Sn Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Adası çevresindeki hidrokarbon kaynaklarının araştırılması ve işletilmesine dönük kapsamlı iş birliği önerisini Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla Kıbrıs Rum tarafına sunması önemli bir adımdır. Türk tarafı bir kere daha çatışmacı siyasetlere karşı işbirliği siyasetini öne çıkarmıştır. Kaynakların Türk ve Rum tarafı arasında BM gözetiminde kurulacak komiteyle ele alınması işbirliğine önem veren bir siyasettir. Kaynaklardan eşzamanlı yararlanma önerisi adaletin gereğidir.”

‘Türkiye’nin hem kendi haklarını hem de KKTC’nin haklarını tavizsiz bir şekilde korumaya kararlı olduğunun’ altını çizen Çelik, “Adaletsiz ve hukuksuz girişimler karşısında Türkiye ve KKTC adalet ve hukuktan yana bir siyaset izlemektedir. Günlerdir Rum tarafının çatışmacı siyasetine destek veren AB başta olmak üzere tüm siyasi odakların, KKTC’nin işbirliği yaklaşımının kıymetini bilmesi gerekir. Dünyada yeterince sıcak sorun varken, KKTC’nin yaklaşımının takdirle karşılanması gerekir” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.