AK Parti MYK'nın 'buz kestiği' an!

AK Parti MYK'nın 'buz kestiği' an!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklamasının yarattığı tartışma devam ederken Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz'dan yeni bir iddia geldi.

Yıldırım'ın bugün istifa edebileceğini belirten Yavuz, TBMM Başkanlığı görevine kimin geleceğine dair AK Parti içinde yaşananlara dair bir kulis bilgisini ise şöyle aktardı:

"İktidar Binali Yıldırım’ın istifa meselesine karar verdi. Yol haritasını çıkardı. Son MYK’da da bunu netleştirdi.

Şöyle ki; AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda Meclis Başkanı’nın istifa edeceğini duyurup, sormuş: "Meclis Başkanı kim olsun?" Bir süre sessizlik kaplamış masanın etrafını...

MYK’da bilinen, Meclis Başkanlığı’na ismi geçen veya talipli iki kişi var. Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Hayati Yazıcı.

Genel Başkan’ın sorusu için daha kimse bir şey demeden söze beklenmedik şekilde, Başkanlık Divanı’nın netameli konularda öne çıkmasıyla hatırlanan en genç üyelerinden biri girmiş.

"Hayati Abi, siz her görevde bulundunuz. Artık Meclis Başkanı da olmazsınız!" Tabi ortam buz kesmiş!

Muhatap o meşhur kötü bakışını fırlatmış, iki isim karşı karşıya gelmiş. Başka isim konuşulmuş mu öğrenemedim ama işler biraz karışmış.

Siz bu kulis bilgisinden, iktidar için daha önce de bizzat, “Meclis başkanlığına talibim” diyen kişinin adaylığının denklem dışına itildiğini anlayabilirsiniz. (Kaynak: Milli Gazete)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.