AK Parti kurucuları listesinden 14 kişi çıkarıldı

AK Parti kurucuları listesinden 14 kişi çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin kurucuları listesinin yenilenmesini istedi. Listeden 14 kişinin adı çıkarıldı.

AK Parti’nin Kurucular Kurulu listesi güncellendi. Milletvekilleri ve teşkilatlara gönderilen listeden ihraç edilenler, istifa edenler ve ölenler çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla güncellenip vekiller ve parti teşkilatına gönderilen listede 68 kişilik kuruldan 6 kişinin istifa ettiği, 4 kişinin ihraç edildiği ve 4 kişinin vefat ettiği bilgisi yer aldı.

Yeni Şafak’tan Fazlı Şahan‘ın haberine göre, parti ile yollarını ayıran bazı isimlerin kurucular arasında yer aldığı yönündeki yanlış bilgilerin kamu oyunda yer alması üzerine Erdoğan listenin güncellenmesi için talimat verdi. AK Parti’nin resmi internet sitesinde de Kurucular Kurulu’nun güncel hali yer aldı.

İSTİFA VE İHRAÇ EDİLENLER KALDIRILDI

Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk’ün Kuruculardan istifa eden isimler olduğu belirtilirken, Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal, Erdal Öner’in ise partiden ihraç edildiğinin altı çizildi. Çok 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.