AK Parti kurmayları: 'Oylar çalındı' demek siyaset

AK Parti kurmayları: 'Oylar çalındı' demek siyaset

AK Parti'ye göre YSK'nin 'oylar çalındı' dememesinin gerekçesi: 'Oyların çalındığı'nı söylemek siyasi bir ifade olacağı için yazılmadı.

YSK’nin 31 Mart seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararında ‘oyların çalındığı’ şeklinde bir ifadeye yer vermemesine ilişkin tartışma sürerken AK Parti’den bu konuyla ilgili ilginç bir değerlendirme geldi. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberinde isimleri verilmeyerek ‘AK Parti kurmayları’ olarak anılan parti yöneticilerine göre YSK’nin böyle bir ifade kullanmamasının nedeni ‘siyasi olmamak’…

Habere göre, ‘parti kurmaylarının’ kendi aralarında yaptığı toplantıda, gerekçeye ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. Toplantıda, “Oyların çalındığı ifadesi siyasi bir ifadedir, gerekçede yer almaması da normaldir” diyen AK Parti kurmayları, ‘yargı kararlarının siyaset diliyle yazılmadığını’ söyledi. YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin 250 sayfalık gerekçesini değerlendiren yöneticiler, gerekçeleri ‘makul’ bulduklarını ve ‘usulsüzlüklerin açıkça ortaya koyulduğu’nu söyledi.

AK Parti’nin ‘oyların çalındığı’ iddiasının gerekçede yer almamasına yönelik ise parti kurmayları, “Oyların çalındığı ifadesi siyasi bir ifadedir, gerekçede yer almaması da normaldir. Yargı kararları siyaset diliyle yazılmaz” değerlendirmesini yaptı. (Kaynak)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.