AK Parti kongresi başladı: 'Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var'

AK Parti kongresi başladı: 'Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var'

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi başladı. Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu’na toplandı.

Yeni hükümet sistemine geçiş kongresine Rusya, Çin gibi ülkelerden katılım var. Ankara’da yapılan kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu.

Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

ERDOĞAN: BÜYÜK ŞEHİRLERİN HEPSİNİ ALACAĞIZ

Erdoğan kongreye katılmadan önce, içeriye giremeyen vatandaşlara şu ifadelerle seslendi:

"Şu anda partimiz 17 yaşında. Genç, dinamik ve geleceğe çok daha iyi hazırlanan bir parti olarak Türkiye ve dünyaya bu mesajları tekrar veriyoruz. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere hem sandıklarda hem meydanlarda veriyoruz. Bugün yenilenerek yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler.

Yerel seçimlerde bütün büyükşehirleri halkımızdan emanet alacağız.”

Kongreden notlar

Kongrede Divan Başkanlığı'nda eski TBMM Başkanı ve bakan Mehmet Ali Şahin seçildi.

Kongreyi aralarında Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin’in de bulunduğu çok sayıda yabancı konuk izledi. Kongrede Rusça, İngilizce, Fransızca ve Arapça olmak üzere 4 dilde de simültane tercüme yapıldı.

SALON ÇEVRESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı. AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

KONGRE PROGRAMI

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptı. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin’in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu sunacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabını aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek. Seçimlerin ardından Erdoğan’ın teşekkür konuşması yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.