AK Parti İstanbul'da Kürt seçmen peşinde!

AK Parti İstanbul'da Kürt seçmen peşinde!

İstanbul’da yenilenecek seçim için uygulayacağı strateji üzerinde çalışan AK Parti 'hemşehri' çalışması üzerinde duruyor.

Bu kapsamda 3. Bölge olarak bilinen Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde özel bir çalışma yapılacak.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, bu bölgede yoğun olarak bulunan Kürt nüfus için AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinin milletvekillerini görevlendirecek. Ayrıca yine Kürt seçmen üzerinde etkili olacağı düşünülen kanaat önderleri, hemşehri dernekleri ve STK’lerle bir araya gelinecek.

İstanbul’da üç milyona yakın Kürt seçmen olduğu belirtiliyor. 3. Seçim Bölgesi'nde, 70 bin civarında Diyarbakırlı, 80 bin civarında Vanlı, 70 binin üzerinde Siirtli ve 50 bine yakın Ağrılı seçmen bulunuyor.

Seçim yarışında bir diğer rekabet de Karadenizli seçmenlerle ilgili olarak yaşanacak. Şehirde en fazla Karadenizli seçmen olmasından ve Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması nedeniyle, AK Parti yönetimi, 23 Haziran sürecinde, STK’lerden başlamak üzere Karadenizli seçmen üzerinde etkisi olacak isimlerle bire bir temasa geçmeyi planlıyor.

AK Parti yönetimi ve milletvekilleri de hemşehrilerinin yoğun olduğu yerlerde seçim çalışması yapacak. MHP’de de benzer bir çalışma yürütülüyor.

Hemşehrilerinin desteğini alabilmek için İstanbul’da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hem milletvekilleri hem teşkilatlar 23 Haziran’a kadar seçim çalışmasına katılacak. İstanbul’da hemşehri dernek ve kahveleri ziyaret edilecek.

İstanbul’da doğum yeri Karadeniz illerinden olan nüfusun 5 milyona yaklaştığı belirtiliyor. İl bazında ise İstanbul’da 750 binin üzerinde nüfusla Sivaslılar ilk sırada geliyor.

Sivas’ın ardından, İstanbul’da 559 bin Kastamonulu; 520 bin Ordulu, 493 bin Giresunlu, 475 bin Tokatlı, 427 bin Samsunlu, 416 bin Erzurumlu, 411 bin Trabzonlu, 410 bin Malatyalı ve 376 bin de Sinoplu, 300 binin üzerinde Samsunlu, 90 bine yakın Bayburtlu, 125 binin üzerinde Çorumlu, 130 bine yakın Amasyalı ve 100 binin üzerinde Gümüşhaneli seçmen kayıtlı.

Malatyalı seçmen sayısının 300 bin civarında olduğu belirtilirken, Binali Yıldırım’ın hemşehri Erzincanlı seçmen sayısı ise 120 bine yakın. İstanbul’da 280 bin civarında Erzurumlu, 200 binin üzerinde de Karslı seçmen bulunuyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.