Ajanlık teklifini kabul etmeyen öğretmenin sözleşmesi askıya alındı

Ajanlık teklifini kabul etmeyen öğretmenin sözleşmesi askıya alındı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı H.Ö. tarafından odasına çağrılan ve 3 sivil polis tarafından sorgulanan öğretmen Pelda Sevim’in sözleşmesi askıya alındı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki 15 Temmuz Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Pelda Sevim’in, 20 Ocak’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrılarak 3 polis tarafından sorguya alınması ve ajanlık dayatmasına maruz bırakılması olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Avukatları aracılığıyla 27 Şubat’ta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı H.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunan Sevim’in sözleşmesi askıya alındı. Sözleşmesi askıya alınan Sevim, okula çağırılarak verilen karar kendisine tebliğ edildi.

ÖĞRETMENİN SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINDI

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri, yaşananların ülkenin hukuk devleti olmaktan çıkıp, polis devletine dönüştüğünü bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Açıklamada, “Bu olaydan sonra, covid-19 salgını ile bütün ülke boğuşurken toplumsal yaralar, ölümler nasıl azaltılır diye düşünülürken, eğitimde biriken tüm sorunlar önümüzde dururken, uzaktan eğitimde hiçbir şey düzgün doğru olmazken, buna rağmen öğrenci ve öğretmenlerin moral ve motivasyonları bozulmasın çabaları varken bu olayla birlikte polisler Milli Eğitimde asıl gücün kendileri olduklarını bizlere bir kez daha gösterdiler. Ve salgın ortamında Pelda Öğretmenin sözleşmesi askıya alındı. Öğretmen bu ortamda çağrılarak tebligat kendisine yapılmıştır” denildi.

‘BU BİR SUÇTUR’

Polislerin dediğini yapıp sözleşmenin askıya alındığının belirtildiği açıklamada, “Bu bir suçtur. Bu dayatmanın bir öğretmene yapılması olayın korkunç boyutunu çok daha arttırmaktadır. Yaşananlar acaba MEM’de polislerce kaç eğitimciye bu dayatma yapılmış ve kaçı Pelda öğretmen gibi dik duruş gösteremeyip kabul etmiştir? Bu koşullar Diyarbakır’ın eğitimde neden bu kadar gerilerde olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğitimciler çağdaş, özgür düşünebilen, sorgulayabilen, araştıran, bilime inanan, çoğulcu düşünen öğrenci profilini oluşturabilmeyi polis devletinde mi yapacaklar? Bu olayda suçu olanların en kısa zamanda cezalandırılmalarını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Sevim’in göreve iade edilip olayın sorumlularından hesap sorulana kadar olayın peşinde olacaklarını dile getiren Eğitim Sen, demokratik kamuoyunun da buna karşı tutum geliştirmesi çağrısında bulundu.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.