Ailelerden 10 Ekim anıtı talebi

Ailelerden 10 Ekim anıtı talebi

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 42’inci ayında anıldı.

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 42’inci ayında anıldı. Ölenler için saygı duruşu yapıldı. Katliam mağdurları tarafından geçici olarak yaptırılan anıta karanfiller bırakıldı. “10 Ekim’i unutma, unutturma”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

‘KAN KOKUSUNU UNUTTURAMAZSINIZ’

Saldırıda yaralananlar ile hayatına kaybedenlerin ailelerinin kurduğu 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği (10 Ekim- Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın üzerinden 42 ay geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi, “Burada hayatını kaybedenlerin yasını tutacak milyonlarca insan var. Ankara halkı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15 Ekim 2015 tarihinde aldığı anıtlaştırma kararının uygulanmasını istiyoruz. Bu zamana kadar sizden öncekiler uygulamamışsa yeni yönetim olarak siz uygulayın, önünüzde engel yok. Burası olay mahalli ve burayı deterjanlarla yıkamış olsanız bile bize kan kokusunu unutturamazsınız.”

‘HER GÜN GÖZLERİ YAŞLI YATAĞA GİRENLER VAR’

Derneğin Başkan Yardımcısı İhsan Seylan, “Gözlerinin yaşıyla her gün yatağı girenlerimiz var ancak halen burada bir anıt yok. Adalet saraylarında aylarca adalet aradık, adalet arayışımız karşılık bulmadı. 103 kişinin öldüğü katliamın ardından tek bir kamu görevlisinin yargılanmamasını kimse açıklayamaz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.