Aileler üç ilden Davutoğlu'na seslenecek

Aileler üç ilden Davutoğlu'na seslenecek

7 Haziran - 1 Kasım 2015 arasındaki katliamları hatırlatarak, ‘defterler açılırsa bugün bizi eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar’ diyen Ahmet Davutoğlu’na kayıp aileleri 'açıkla' çağrısı yapacak.

Yeni parti hazırlıklarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz… Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” sözleri üzerine Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile 5 Haziran Amed Aileleri İnisiyatifi yarın ortak basın açıklamalarıyla Davutoğlu’na “açıkla” çağrısı yapacaklar.

Üç kuruluş, yarın Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak yapacakları basın açıklamasını, sosyal medya hesaplarından şu çağrıyla duyurdu:

7 Haziran – 1Kasım arasında birlikte öldük şimdi birlikte hesap soruyoruz. #DavutoğluAçıkla: Biz neden öldük? Katillerimiz kim ya da kimler? Üç ilde eş zamanlı yapacağımız basın toplantılarına katillerden alacağı olan herkesi davet ediyoruz!

#DavutoğluAçıkla

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Terörlü mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Türkiye tarihi yazıldığında en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” açıklaması üzerine o dönemdeki katliamlarda yakınlarını kaybedenler ve yaralananlar olarak 26 Ağustos 2019 (Pazartesi) eş zamanlı basın toplantıları düzenliyoruz.

Amed İnsan Hakları Derneği: 13 00

İstanbul İnsan Hakları Derneği: 13 00

Ankara 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği: 12 30

Tüm basın emekçilerini ve duyarlı kamuoyunu açıklamalarımıza katılmaya davet ediyoruz.

Suruç Aileleri İnisiyatifi

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derenği

5 Haziran Amed Aileleri İnisiyatifi

NE OLMUŞTU?

7 Haziran 2015 Genel Seçiminden hemen önce, HDP’nin 5 Haziran’da Diyarbakır’daki son mitingine IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

20 Temmuz’da, Suruç’ta, Kobani’deki çocuklara oyuncak taşıyan gençlere yönelik IŞİD tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. 34 kişi yaşamını yitirdi.

10 Ekim’de Ankara’daki barış mitingine IŞİD iki canlı bombayla saldırı düzenledi. Ankara Garı önündeki bu saldırıda 103 kişi yaşamını yitirdi.

Bu üç saldırıdan uzuvlarını kaybederek veya ağır yaralı olarak kurtulan çok sayıda kişinin tedavisi halen sürüyor.
(DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.