Aile Bakanı Ramazanoğlu'na TRT önünde protesto

Aile Bakanı Ramazanoğlu'na TRT önünde protesto

Beyoğlu'ndaki TRT binası önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Bakan Sema Ramazanoğlu'nun Beyoğlu'ndaki TRT Tepebaşı Stüdyoları'na geleceğini öğrenmesi üzerine dün saat 20.30 sıralarında TRT binası önünde toplandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun özel bir televizyon kanalında kadına yönelik şiddetle ilgili sarf ettiği, "Bence burada birazda algıda seçicilik yapılmak isteniyor. Şiddet dediğimizde niye sadece kadını şiddetin merkezine, şiddeti de kadının merkezine koyuyoruz" sözlerini ellerindeki döviz ve pankartlar ile protesto etti.

"BİZ KADINLAR HER GÜN ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Grup adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim yaptı. Ataselim, bakanın sözlerine tepki gösterek, "Biz kadınlar hergün öldürülmeye devam ediyoruz.  Geçtiğimiz günler de ve bugün dahi kadın cinayeti haberi alıyoruz. Burdan Sema Ramazanoğlu'na soruyoruz; kadına yönelik şiddet yoksa hergün biz kadınları kimler öldürüyor. Cevap bekliyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans diye açıklama yapıyor. Özgecan Aslan kardeşimizin davasına müdahil oldular ve davanın hemen ardından bakanlık olarak açıklama yaptılar.  Bu konunun üzerine gideceğiz diyip, toplumumuzda böyle olaylar maalesef yaşanıyor dediler. Eğer samimiyseniz o açıklamalarınızda sizleri biraz tutarlı olmaya davet ediyoruz. Eğer samimiyseniz kadına yönelik her türlü şiddet, cinsel saldırı, kadın cinayeti davalarında indirimlerin uygulanmamasını sağlayacak olan ve 3 yıl önce meclise sunduğumuz ceza kanununun yasalaşmasını istiyoruz" dedi.

Protesto sırasında güvenlik görevlileriyle kısa süreli tartışma yaşayan platform üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.