AİHM, Osman Kavala kararını 11 Temmuz'da açıklayacak

AİHM, Osman Kavala kararını 11 Temmuz'da açıklayacak

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi Osman Kavala ve Türkiye hakkındaki kararını 11 Temmuz'da kamuya açık bir oturumda açıklayacak.

AİHM, Osman Kavala kararını 11 Temmuz'da açıklayacak. Karar oturumu kamuya açık olacak.

Yerel saatle 11:00'de başlayacak olan oturum Strasbourg'daki İnsan Hakları Binası'nda düzenlenecek.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 30 Kasım-2 Aralık arasında yaptığı değerlendirmeler ve oylama sonucunda şubat ayında iş insanı Osman Kavala'yı AİHM kararlarına rağmen serbest bırakmayan Türkiye aleyhine "ihlal prosedürü" başlatma kararı almıştı.

Avrupa Konseyi, Gezi Parkı davasında iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine tepki göstermişti. Konsey, Türkiye'den, Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını istemişti.

Avrupa Konseyi'nin yargı organı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2019'da Kavala'nın serbest bırakılmasına karar vermişti.

Daha önce sadece Azerbaycan için işletilen ancak yaptırım aşamasına gelmeden sonlanan bu sürecin Türkiye için nasıl işletileceği ve sonuçlarının neler olacağı öngörülemiyor. Ancak kaynaklar, AİHM'in değerlendirme sürecinin çok da uzamayacağı, konunun bu sene içerisinde Bakanlar Komitesi'nin önüne gelme ihtimaline dikkat çekiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.