Ahmet Türk: Türk halkı da zarar görüyor

Ahmet Türk: Türk halkı da zarar görüyor

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, yolsuzlukları ortaya çıkardıkları için hedef haline getirildiklerine söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanması bugün de Karayolları Parkı’nda düzenlenen eylemle protesto edildi. Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın yanı sıra kent ve bölge milletvekilleri önce parti il binası önünde toplandı. HDP’li seçilmişler daha sonra yüzlerce polis kuşatması altında Karayolları Parkı’na yürüdü. Vatandaşların yürüyüşe ve açıklamaya katılmaları ise engellendi.

Ahmet Türk konuşmasında, tek işlerinin halka hizmet olduğunu, yapılanların iftiralarla algı operasyonu yaratmak olduğunu vurguladı. Belediyeyi borçla devraldıklarını hatırlatan Türk, “MARSU’ya tek kuruş gönderilmedi. SGK 15 milyondan 11 milyonunu keserek 4 milyon gönderdi. Oysa işçiye, memura, tüm çalışanlara vermemiz gereken para 12,5 milyondur. Yalan iftiralarla farklı yerlere para gönderilmesini engellemek için yapıyoruz deniliyor. İşçiye memura verecek para bırakmamışsınız. Belediyeyi borçlandırmışsınız. Algı operasyonlarıyla bu darbeyi meşrulaştırmaya çalışan mantık, iftiralarla bu ülkeyi yönetmek istiyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA HEDİYE

Konuşması sırasında polislere seslenen Türk, “İçişleri Bakanı gelirken verilen yemek için 270 bin lira fatura kesilmiş. Faturada 4 bin 200 kişiye yemek verildiği belirtiliyor. Oysa Mardin’de bu büyüklükte bir salon yok. Fırat Silver diye bir kuyumcudan 570 bin liralık hediyeler alınmış. Kuyumcunun babası da kayyım döneminde belediyede daire başkanıydı. Cumhurbaşkanı’na 136 bin 940 liralık hediye verilmiş. İçişleri Bakanı’na 80 bin diğer bakanlara da 20 bin liralık hediye verilmiş. 100 TL’yi geçen bir hediye rüşvettir. Bu faturaların hepsini ortaya çıkardığımız için hedef haline getirildik. Biz tüm bu yolsuzlukları ve faturaları halkımızla paylaştığımız için hedef haline getirildik. Biz asla ve asla demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyiz.”

‘BENİ ŞİMDİ DE GÖZALTINA ALDIRSIN’

“Hasta olduğu için bırakılmış diyorlar. Ortada bir suç yok. Ben şimdi de hazırım. Kayyım talimat verebilir. Beni şimdi de gözaltına aldırsın. Bu konuda taviz yok. Bundan da korkmuyoruz. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Bu ülkede barışın kalıcı hale gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu ülkede kalıcı barışın yolu ortak akıldan geçer. Bütün bu olumsuzluklardan sonra da ortak akılla yeniden demokratik bir seçeneği ortaya koyarak, bu sorunları çözmeye talibiz. Baskıyla, polis zoruyla sorunlar çözülmez. Anti demokratik uygulamaların olduğu bir ülkede sadece Kürtler zarar görmüyor, Türk halkı da zarar görüyor. Yarın hepimiz zarar göreceğiz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.