Ahmet Türk: Müjdeyi vermek istiyorum, Recep gidici

Ahmet Türk: Müjdeyi vermek istiyorum, Recep gidici

Aydın’da düzenlenen mitingde konuşan Ahmet Türk, Seyit Rıza’nın sözlerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gidici olduğunu söyledi.

24 Haziran seçimlerine 5 gün kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Örgütü mitingini gerçekleştirdi. Alan HDP bayrakları ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları ile donatıldı. Kadınlar yöresel kıyafetleri ile alanda yerlerini aldı. Kitle Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Mitingde ilk olarak sanatçı Ali Jiyan sahne aldı. Ardından HDP Aydın İl Eşbaşkanı Barış Göze kısa bir konuşma yaparak, halkı selamladı. Göze’nin konuşmasının ardından Aydın Milletvekili adayları yurttaşlara seslendi. HDP Aydın Milletvekili Özlem Tunç Kandıra Cezaevinde tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın mesajını okudu. Ardından Ahmet Türk söz aldı. 

Demokrasi mücadelesinin Aydın’ın kent meydanına taştığını belirten Ahmet Türk, 24 Haziran’ın zulmün sonu olduğunu söyledi. Türkiye halklarının birbirine düşmanlaştırılmak istendiğini belirten Türk, “Bugün halklar omuz omuza demokrasi ve özgürlükler için bir arada. Bu ırkçı zihniyet iftira yalanlarla Türkiye’deki ırkçı milliyetçi apolitik kesimleri Kürtlerin, emekçilerin, ezilenlerin karşısına dikmek istedi. Bugün de yalan ve iftiralarla bu politikayı sürdürüyorlar. Ama görüyoruz emekliden devrimciye kadar bu kirli oyunu fark ettiler. Bugün birlikte demokrasi için mücadele ediyorlar” şeklinde konuştu.

‘RECEP GİDİCİDİR’

Kamplaştırma politikalarının artık tutmadığını belirten Türk, “Bugün artık bu oyunlar fark ediliyor. Bugün ortak demokratik bir gelecek için başka bir duruşu sergiliyorlar bunu görüyoruz. Seyit Rıza’nın bir sözü var, diyor ki; ‘Ben sizin yalan ve hileleriniz ile baş edemedim ama size boyun da eğmedim.’ Bugün şuna inanıyorum; sizin hileleriniz ile baş edeceğim. Onları bu ülkede mahkum ettireceğiz. Çünkü onlar halklara düşman. Çünkü onlar zulüm politikası ile ayakta durmaya çalıştılar. Bugün bunu aşacağız. Şimdi şu müjdeyi vermek istiyorum; Recep gidicidir, buna inanın. Bugün iftiraların yalanların ne boyuta olduğunu çok iyi görüyorsunuz” diye ifade etti.

‘GERÇEKLERDEN KORKUYORUSUNUZ’

Türk, “Bugün olayları sizden saklamaya çalışıyorlar.  Çünkü ‘milletvekilimizin abesi öldürüldü’ diyor. Bin bir yalan ve iftiralar ile bunun önüne geçiliyor. Ben geçen şöyle bir çağırı yaptım; Bana inanmayın, Cumhurbaşkanına inanmayın, Başbakana inanmayın. Türkiye’de vicdan sahibi insanlar var. Sivil toplum örgütlerini, insan hakları savunucularını gönderin. İnsan hakları derneklerini gönderin baroları gönderin. Türkiye halkına gerçeği anlatsınlar. Siz gerçekten korkuyorsunuz. Suçlusunuz suçüstü yakalandınız” dedi. 

’24 HAZİRAN YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICIDIR’

HDP’nin halkların kardeşliğini esas aldığını belirten Türk, “Biz bu ülkede hakların kardeşliğini savunuyoruz. Birlikte yaşamakta mutlu olacağımıza inanıyoruz. Sizler halklarımızı ötekileştirerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorsunuz. Aydın halkı bunu görmeli. Biz demokrasi ve özgürlük mücadelesini bütün halk ve inançlarla başaracağız. İnanıyoruz. Çünkü mazlumlar, zulme karşı direnenler her zaman kazanmıştır. Saddamlar, Kaddafiler ve Esatlar nerede kaldı. Zalimler gidecek özgürlüğü savunanlar kazanacak.  Buna inanın. 24 Haziran yeni bir dönemin başlangıcıdır. Siyasi yaşamda bazen fırsatlar yüz yılda bir gelir bugün tam zamanıdır. Bu sistemi devirelim diyorum” dedi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.