Ahmet Türk: Korkmayın, çekinmeyin

Ahmet Türk: Korkmayın, çekinmeyin

Kızıltepe’de 1 Eylül yürüyüşüne katılan Ahmet Türk, “Eğer biz tehditlere boyun eğseydik, 46 yıl bu siyaseti sürdürmezdik” dedi. Türk, halka “Korkmayın çekinmeyin” çağrısı yaptı.

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde KESK, DİSK, TMMOB, Mardin Tabip Odası ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından meydanda bir araya gelen kalabalığa konuşan HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, emperyalistler, ırkçı, milliyetçi, faşist anlayışların halkların kaderi ile oynamayı sürdürdüklerini söyledi. Türk, “Bugün bir bütün olarak halklar olarak biz bunun acısını çekiyoruz. Kürt halkının, demokratik muhalefetin, halkın sesini kısmak için bir kısım iftiralarla, yalanlarla siyasi kararlarla bu halkın iradesini yok etmeye çalışıyorlar, bu halkın iradesini gasp ediyorlar” dedi.

‘BEKO’NUN DÜKKANI, İKİ KALIP SABUN’

Ahmet Türk şöyle devam etti: “Bugün kalkıyorlar olmayan paranın başka yerlere aktarıldığını söylüyorlar. Sizler de biliyorsunuz ki; belediye başkanlığına geldiğimizde işçilerin, memurların maaşları bile ödenmemişti. Bomboş bir kasa ile devrettiler. Bizde Kürtçe bir tabir var; Beko’nun dükkanı, iki kalıp sabun. İki kalıp sabun bile bırakmamışlardı. Bugün bize iftira atıyorlar. Eğer biz tehditlere boyun eğseydik, 46 yıl bu siyaseti sürdürmezdik. Tehditlere boyun eğseydik, bugün farklı yerlerde ve mekanlarda olurduk.”
Yanlış politikaların halkları karşı karşıya getirmeye çalıştığını vurgulayan Türk, “Buna izin vermeyiz” dedi. Türk, “Biz biliyoruz ki; Ortadoğu’da ancak demokratik bir sistem halkların ortak değerler etrafında buluşması ile bütün bu sıkıntıları aşabiliriz. Bu kirli savaştan kurtulabiliriz. Çatışmalı ortamlardan kurtulabiliriz. Yeniden demokratik değerler etrafında tüm halkımızı insanlarımızı bütünleştirebiliriz. Demokrasi mücadelesi kutsaldır. Adalet mücadelesi kutsaldır. Bugün baskı ortamında olduğumuz için insanlarımız tepkilerini gösterecek bir ortamdan uzak. Ama şuradan sesleniyorum. Ey halkımız, ey vicdan sahibi insanlar, ey demokrat insanlar; gelin düşüncelerinizi burada açıkça ifade edin. Korkmayın çekinmeyin” diye seslendi.

Açıklama yurttaşların “Direne direne kazanacağız” sloganıyla son buldu. (Kaynak: MA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.