Ahmet Türk: İttifak görüşmelerinde Kürtlerin hassasiyetleri göz önüne alınmalı

Ahmet Türk: İttifak görüşmelerinde Kürtlerin hassasiyetleri göz önüne alınmalı

31 Mart seçimleri için siyasi partilerden ittifak açıklamaları gelmeye devam ediyor. HDP’nin 'güç birliği sağlanmalı' açıklamasını yorumlayan Ahmet Türk, "Kürtler olmadan demokrasi ve özgürlükler geliştirilemeyecek" dedi.

Mardin Belediye Başkanlığı’na HDP’den aday adayı olan Ahmet Türk, yerel seçim döneminde siyasi partiler arasında devam eden ittifak görüşmelerini değerlendirdi.

Türk, “Kürtler olmadan demokrasi ve özgürlükler geliştirilemeyecek. Bunun için bu güç birliği ya da ittifak görüşmelerinde Kürtlerin hassasiyetleri mutlaka göz önüne alınmalı. Bu konuda partilerin yapacakları görüşmeler belirleyici olacak” yorumunda bulundu.

Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılmış, eşbaşkanların yerine kayyum atanmıştı.

Bir süre tutuklu kalan Türk, daha sonra tahliye edilmişti. Türk 31 Mart yerel seçimleri için geçtiğimiz günlerde HDP Mardin İl binasına giderek Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan aday adayı olmuştu.

MTürk, “Batı’daki önemli büyükşehirler ile ilgili HDP’den ‘güç birliği’ açıklamaları geliyor. Bu birliğin sağlanması neden önemli?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Batıda HDP’nin özellikle Adana, Mersin, Hatay, Antalya ve en önemlisi de İstanbul ve İzmir gibi kentlerdeki kitlesi biliniyor. Biz her defasında bu kentlerin iktidar partisinin elinden alınması gerektiğini ve bu kapsamda halkımızın da uygun göreceği adayların gösterilmesi durumunda bir ittifak ya da güç birliği, adına ne derseniz deyin, yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bu biraz da CHP ile, görüştüğü diğer partilerin tavrına bağlı olarak gelişecek. Bu süreçte büyükşehirlerin mutlaka iktidarın elinden alınması için ortak değerler etrafında bir şeyler yapılması gerekiyor. Eğer ki; bu şehirleri istiyorlar ve Türkiye’nin geleceğinde demokrasi ve özgürlüklerin olduğu bir ülke olması isteniyorsa bu seçimlere sadece yerel seçimler olarak yaklaşılmaması ve ona göre hareket etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Kürtler olmadan demokrasi ve özgürlükler geliştirilemeyecek. Bunun için bu güç birliği ya da ittifak görüşmelerinde Kürtlerin hassasiyetleri mutlaka göz önüne alınmalı. Bu konuda partilerin yapacakları görüşmeler belirleyici olacak. Türkiye halklarının bir araya gelebilmesi ve halklar arasından yeniden bir diyalog sürecinin kurulabilmesi için bu seçimleri iyi değerlendirmek gerekiyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.