Ahmet Türk: Hileleriyle baş edeceğiz

Ahmet Türk: Hileleriyle baş edeceğiz

Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde onbinlerin katılımıyla Newroz kutlamaları gerçekleştirildi.

Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde renkli kutlamalara sahne olan Newroz’a on binlerce kişi katıldı. 

Kutlamada konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, “Kawalar da bugün burada. Kawalar Newroz ateşiyle zulme karşı mücadele etmeyi sürdürüyor” diye belirtti. “Biz özgürlüğe sevdalıyız. Biz geleceğe sevdalıyız” diyen Türk, şöyle devam etti: “Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Bugün tecridin kaldırılması, demokratik bir sürecin başlatılması, özgürce, adil bir yaşamın sürdürülmesi için Leyla Güvenler ve yoldaşları bedenlerini ölüme yatırmışlardır. Mücadele bizim için hiçbir zaman kolay olmadı. Ama sizlerle özgürlük aşkınızla bütün bunları aşacağımızı biliyoruz.”

mrd-21-03-2019-mardin-midyat-newroz-kutlamasi18.jpg

‘HİLELERİNİZLE DE BAŞ EDECEĞİZ’

31 Mart yerel seçimlerinde başarılı olmak zorunda olduklarını hatırlatan Türk, “Sizler her zaman bu değerlere sahip çıktınız, yarın da çıkacaksınız. Ama buradan bütün Türkiye halklarına sesleniyoruz. Biz bu ülkede halkların kardeşliğini savunuyoruz. Halklarımızın ortak demokratik değerde birlikte yaşamasını esas alıyoruz. Kürtler Türk halkına, Arap halkına düşman değil. Kürtler Süryani halkına düşman değil. Ama halkları birbirine düşmanlaştıran bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu. Kürt halkı üzerinde AKP-MHP eliyle yürütülen bir düşman politikası olduğunu ifade eden Türk, Kürt düşmanlığı yapılarak seçim propagandası yürütüldüğünü söyledi. Türk “Buradan Erdoğan’a bize düşmanlık ettikleri için teşekkür ediyoruz. Onların bu düşmanca tavırları bugün bizi bir daha burada bir araya getirdi. Bizi beraber kıldılar” dedi. 

Türk, Seyit Rıza’nın “Ben yalan ve hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ben de karşınızda diz çökmedim. Bu da size dert olsun..." sözlerini hatırlatarak, “Ama bugün hileleriyle de baş edeceğiz. Sizin mücadelenizle hilelerini boşa çıkaracağız” diye konuştu.

Türk’ün konuşmasının ardından yerel sanatçıların şarkılarıyla kitle kutlamalarını sürdürdü.

mrd-21-03-2019-mardin-midyat-newroz-kutlamasi5.jpg

MİDYAT

Midyat’ta ise, binlerce kişi Midyat Otogarı’ndaki kutlama alanında bir araya geldi. Kutlamaya, Arap, Kürt, Türk, Süryani ve Mihallemi halkı kendi renkleriyle katıldı. HDP Midyat Belediyesi Eşbaşkan Adayları Osman Demirci ve Havva Balcı, kitleyi selamlayarak, Newroz ruhuyla sandıklara gitmelerini istedi. Ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adayı Figen Altındağ’ın konuşmasıyla program devam etti. 

Ardından söz alan kent Milletvekili Tuma Çelik, kitleyi Türkçe, Süryanice, Arapça ve Kürtçe selamladı. Çelik, “Biz HDP olarak mücadeleyi her yerde ve her zaman vermeye çalışıyoruz. 31 Mart çok önemlidir. AKP- MHP baskıcı yönetimi kendilerini baskıyla dayatmaya çalışıyor. Bizler bunu kabul etmeyeceğiz. Barışçıl bir ortamda devam edeceğiz” diye vurguladı. 

Konuşmaların ardından çekilen halaylar eşliğinde kutlama sona erdi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.