Ahmet Şık’tan Apê Musa’nın mezarına ziyaret

Ahmet Şık’tan Apê Musa’nın mezarına ziyaret

Mardin’de seçim çalışmasına katılan HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, Musa Anter’in mezarını ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü’nün 31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmalara bugün İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve kent vekili Ebru Günay katıldı. 

Ahmet Şık ve beraberindeki heyet, ilk olarak 20 Eylül 1992 yılında öldürülen Musa Anter’in (Apê Musa) evinin de bulunduğu Akarsu (Sitilîlê) köyünü ziyaret etti. Bir süre partililer ve yurttaşlarla sohbet eden Şık ve beraberindekiler, daha sonra Anter’in mezarını ziyaret etti. 

‘BARIŞ BU TOPRAKLARA GELECEK’

Burada kısa bir konuşma yapan milletvekili Şık, Apê Musa’nın mezarının başında farklı duygulara kapıldığını dile getirdi. 19 Ocak 2007 yılında Apê Musa gibi öldürülen Hrant Dink’in bir söyleşisinde dile getirdiği “Bizim bu topraklarda gözümüz var ama bir mezarımız olsun diye” sözlerini hatırlatan Şık, “Apê Musa da kendi toprağında bugün yatıyor. Umut ediyorum ki; hem Hrant Dink’in hem de Apê Musa’nın özlemini duyduğu o barış bu topraklara gelecek” diye konuştu. 

GAZETECİ METİN DURAN ZİYARET EDİLDİ

Apê Musa’nın mezarından ayrılarak seçim çalışmaları kapsamında temaslarını sürdüren Şık ve beraberindekiler, Akarsu’da esnafları ziyaret ettikten sonra Nusaybin kent merkezine geçti. Burada HDP standını ziyaret eden Şık ve beraberindekilere yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken, Barış Parkı’ndaki yurttaşlarla sıcak bir sohbetin ardından program sona erdi. 

Şık ve beraberindekiler ardından yüzde 93 engelli olmasına rağmen 6 ayı aşkın bir süre cezaevinde tutulan gazeteci Metin Duran’ı ziyaret etti. Şık, Duran’ın ailesinden sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. 

TÜRK: HALKIMIZ İRADESİNE SAHİP ÇIKACAK

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise, Nusaybin’in Girmeli (Girêmîra), Duruca (Kerwene) ve Akarsu (Sitilîlê) kırsal mahallelerinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Yurttaşların yoğun ilgisiyle geçen açılışlarda yurttaşlara hitap eden Türk, 31 Mart’ta Kürt halkına ve değerlerine hakaret edenlerden hesap sormaya çağırdı. Türk, “Halkımız 31 Mart’ta Türkiye’yi felakete sürükleyen bir anlayışa gereken cevabı verecek, iradesine sahip çıkacaktır” dedi. Türk ve beraberindekiler de daha sonra Apê Musa’nın mezarını ziyaret etti. 

TURGAY: HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

HDP’nin seçim çalışmalarına ağırlık verdiği Artuklu ilçesine bağlı istasyon Mahallesi’de de hakla buluşuldu. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Figen Altındağ ile Artuklu Belediyesi Eşbaşkan Adayları Nurettin Turgay ve Fatma Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına yüzlerce yurttaş katıldı.

Açılışta konuşan Turgay, belediyeyi kayyum yönetiminden aldıktan sonra halkla birlikte yönetmeye devam edeceklerini belirterek, “Sorunlarımızı isteklerimizi konuşacağız ve birlikte çözeceğiz. Gücümüz bir olduğunda zulüm yapmayacağız ve tüm insanımıza hak ve adalet sağlayacağız“ dedi. 

Turgay’ın konuşmasının ardından büro açılışı gerçekleştirildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.