Ahmet Şık: Kürt meselesini en net konuşan İnce oldu

Ahmet Şık: Kürt meselesini en net konuşan İnce oldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden HDP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık, Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingine ilişkin olarak "Karşılıklı bir incelik var" dedi.

Seçim kampanyası kapsamında İzmir’e giden İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Şık, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Hakan Dirik ile çok sayıda gazeteci, Şık ve beraberindeki heyeti karşıladı.

Korku dalgasının yaygın olduğu için coşkunun çok hissedilemediğini belirten Şık, iddialarının büyük olduğunu kaydetti. “7 Haziran’da baraj iddiası vardı” diyen Şık, “Şimdi ise HDP ile birlikte aslında saray rejimini yıkma iddiası var. Bunun da olacağına inanıyoruz ve umutluyuz” dedi.

‘HDP’NİN BARAJ SORUNU HEM VAR HEM YOK’ 

HDP’nin baraj sorununun hem olduğunu hem de olmadığını dile getiren Şık, “Normal şartlarda baraj sorunu yok. Ancak karşımızda en iyi bildikleri iş hırsızlık olan bir iktidar var. Kimsenin de kuşkusu yok. Ama biz baraj altında kalıyormuşuz gibi çalışmaya devam ediyoruz. Taşınacak sandıklardaki seçmen sayısını YSK 144 bin diye açıkladı. Partimiz ise 270 binin üzerinde olduğunu düşünüyor” dedi.

Toplumda ince bir seçim hesabı olduğunu kaydeden Şık, hedef ortaklığı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Çok ağır bir süreç, bundan en çok etkilenen Kürt hareketi, elbette ki AKP ve MHP ortaklığı dışındaki herhangi bir parti mensubu nasıl ki bu ceberut iktidardan kurtulmak istiyor. HDP’li seçmenler de aynı şeyi düşünüyorlar. Karşılıklı bir strateji, iş ortaklığı var. Kötü de değil. Ben bunu ikinci bir kurtuluş savaşı diye görüyorum. Bu mafya ile kurtuluş savaşıdır. Bugün siyasi parti kılığına girmiş bir mafya grubu devleti yağmalıyor şu anda. Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitinginde hiç resmi açıklamaya gerek kalmadı. Seçmen tavrını gösterdi. Elbette şu söz konusu. Çok net bir sorun var bu ülkede. Muharrem İnce ve diğer adayların Kürt meselesini nasıl çözeceğini dair bir şey söylemesi gerekiyor. En net söyleyen Muharrem Bey oldu. Fakat karşılıklı bir incelik söz konusu.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.