Ağrı'da Kadın Semt Pazarı kuruldu

Ağrı'da Kadın Semt Pazarı kuruldu

Ağrı'da kadın emeğini daha fazla görünür kılmak, kadınları komünal ekonomi ve sosyal yaşamla buluşturmayı amaçlayan Kadın Semt Pazarı kuruldu. Kadınların mor renkli önlükleri ile tezgahlarını açtığı pazara yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ağrı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Ağrı'nın Batıkent Mahallesi'nde Kadın Semt Pazarı'nın açılışını yaptı. Kadın emeğiyle üretilen her şeyin komünal ekonomiyi geliştirme hedefiyle satılacağı Kadın Semt Pazarı'nın açılışına birçok kadının yanı sıra Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mukaddes Kublilay katıldı. Yaklaşık 15 tezgahın yer aldığı pazarda kadınlar mor renkli önlükleri ile tezgahlarını açarken, satılan ürünlerin etiketleri ise Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlandı. Tandır ekmeği, süt, meyve ve sebzeler başta olmak üzere kadın emeğiyle organik bir şekilde üretilen ürünlerin satıldığı pazara ise yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Pazarda komünal yaşam

Açılış programında konuşan Belediye Eşbaşkanı Kubilay, kadınların talepleri doğrultusunda pazarın kurulduğunu belirterek, pazarın açılış amacının ise alışverişin ötesinde kadının görünmeyen emeğini görünür kılmak olduğunu vurguladı. Sosyal hayatta ve ekonomik alanda kadınların daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Kubilay, "Kadınlara sözümüz vardı ve bu bir başlangıçtır. Bu pazarda kadınlar maliyet dışındaki kazancı da komünde toplayacak ve eşit bir şekilde paylaşacak" dedi. 

Kadın Semt Pazarı'nı farklı mahallelerde de kurulacağı bilgisini paylaşan Kubilay, son olarak kentteki tüm kadınlara pazarlara sahip çıkma çağrısında bulunarak, "Kadınlar kendi ürettikleri ürünleri bu pazarlarda satabilirler. Belediye olarak bütün kadınlara yardımcı olacağız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.