Ağbaba'dan Soylu'ya: Sen katılma kardeşim!

Ağbaba'dan Soylu'ya: Sen katılma kardeşim!

Malatya Adliyesi'nde mazbatasını alan CHP'li Veli Ağbaba, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösteren Ağbaba "Sen kimsin?" dedi.

Malatya’da 24 Haziran seçiminde milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, mazbatasını aldı.

Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘şehit cenazelerinde CHP il başkanlarının protokole alınmamasına’ ilişkin açıklamasını, “Şehitlerin gelmemesi için çaba göstermesi gereken bir şahsiyet, gelecek şehitlerin şimdiden planını kuruyor. ‘CHP şehit cenazelerine katılmasın’ diyor. Sen katılma kardeşim. Sen kimsin?” sözleriyle eleştirdi.

ŞEHİT CENAZELERİ SEN KATILMA KARDEŞİM: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştiren Ağbaba, şöyle konuştu:

“Zaman zaman seçimden sonra ortam gerildi. Germeye çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunlara uymuyoruz. Karşımızda bir bölücü var, maalesef o zat İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyor. Şehitlerin gelmemesi için çaba göstermesi gereken bir şahsiyet, gelecek şehitlerin şimdiden planını kuruyor. ‘CHP şehit cenazelerine katılmasın’ diyor. Sen katılma kardeşim. Sen kimsin, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu lafı söylüyorsun? Bu parti senin gibilerle kurulmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nda şehitlerin kanıyla kuruldu.


CHP’li Engin Özkoç: Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’ndan istifa etmesi gerekiyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MİT tırları davası kapsamında tutuklu bulunan ve yeniden seçilen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun kayıt işlemlerini yapmak üzere Meclis’e geldi. Berberoğlu’na ilişkin yasal süreci anlatan Özkoç, hukuka, yasalara ve devletin işleyişine güvenmek istediklerini dile getirerek, buna Türkiye’nin ihtiyacının olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’ye yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmesi de sorulan Özkoç, “Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgisi olan, örgütün başına övgüler yağdıran, kendisi bir çıkmazda olan, kendisiyle ilgili suçları örtbas etmek isteyen, Türkiye’nin en köklü siyasi partisine bir saldırı halinde olan bu kişinin derhal İçişleri Bakanlığından istifa etmesi gerekiyor. Çok net ve açık söylüyorum. Her kim ki Türkiye Cumhuriyeti’nde mevkisi ve makamı ne olursa olsun, CHP’yi bir terör örgütüyle ilişkilendiriyorsa şerefsizdir, soysuzdur, vatan hainidir. Bunun hesabını yasalara, millete verecektir.” cevabını verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.