Afrin'de ÖSO içi çatışma çıktı, TSK müdahale etti

Afrin'de ÖSO içi çatışma çıktı, TSK müdahale etti

TSK, Afrin'de ÖSO'dan ayrılan yaklaşık 200 kişilik bir gruba karşı operasyon başlattı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

TSK ile ÖSO’nun iki ay süren bir kara ve hava harekâtı sonrası geçen mart ayında kontrolünü Kürt güçlerden aldığı Afrin’den ‘iç çatışma’ haberleri geliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ile yerel görgü tanıklarının ifadelerine göre, yaklaşık 200 kişiden oluşan bir militan grubu ile diğer ÖSO militanları arasında çatışma çıkınca TSK müdahale etti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ÖSO’dan ayrılan 200 kişilik grubun ‘Türk güçlerine itaatsizlik ve suistimallerle’ suçlandığı belirtiliyor. ÖSO’dan yapılan açıklamada ise bu grup toplumun huzur ve güvenliğini bozan gasp ve hırsızlık gibi eylemlerle suçlandı. Türk Özel Kuvvetleri’ne bağlı birlikler ile ÖSO mensuplarının dün sabaha karşı Afrin’de bu kişilere karşı operasyon başlattığı belirtiliyor. Haberlere göre, cumartesi akşamından bu yana da kentte sivillere yönelik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çatışmalarda en az 11 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

TSK ile ÖSO’nun Afrin’de kontrolü almasından bu yana kentin 320 bin sakini kaçmak zorunda kaldı. Bu kişilerin büyük çoğunluğu kendi evlerine dönemezken, bölgeye Suriye’nin başka yerlerindeki evlerini terk etmek zorunda kalan kişiler yerleştirildi. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü gibi insan hakları kurumları ise Afrin’de yaygın ihlalleri belgeleyerek Türkiye’ye çağrıda bulunmuştu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.