Afrin tweetlerine yönelik yeni gözaltı dalgası

Afrin tweetlerine yönelik yeni gözaltı dalgası

Hatay'da HDP üyelerine yönelik sabah saatlerinde gözaltı dalgası başlatıldı. İskenderun'da Afrin harekatına karşı sosyal medya paylaşımında bulunan 5 kişi tutuklandı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. M.G., R.G., A.G., A.Y. ve Ş.D., Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi.  5 kişi, Afrin harekatını eleştiren tweetler attıkları gerekçesiyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Hatay’da merkezde ise bu sabah aralarında İHD Şube Başkanı Mithat Can’ın da bulunduğu çok sayıda eve polis baskınları düzenlendi. 73 yaşındaki Can’ın, Afrin harekatına karşı düzenlenen basın açıklamasına katılması nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer gözaltına alınanların da Afrin harekatıyla ilgili sosyal medya paylaşımı yapanlar oldukları belirtiliyor.

Bu sabah Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç de sabahın erken saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Kutay’ın da savaş karşıtı paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.