Afganistan'da seçim bürosuna saldırı: 20 kişi öldü

Afganistan'da seçim bürosuna saldırı: 20 kişi öldü

Afganistan'da 28 Eylül'deki seçimler için kampanya süreci kanlı başladı.

Afganistan’da 28 Eylül’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin birinci yardımcısı olarak aday gösterdiği Emrullah Salih’in seçim kampanyasını yürüttüğü ofise düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti. Başkent Kabil’in merkezindeki silahlı ve bombalı saldırılarda en az 50 kişi yaralandı. Eski bir istihbarat şefi ve güvenlik danışmanı olan Salih de saldırıda hafif yaralandı.

Saldırının ardından çıkan çatışmada üç saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Saldırıya ABD’den de kınama geldi. Taliban’la barış görüşmelerinde ABD’yi temsil eden Zalmay Halilzad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Açık bir terör eylemi” dedi.

Afganistan’da şimdiden iki defa ertelenmiş olan seçimlerin, Gani’nin hükümeti için ciddi bir güvenlik sınavı haline gelmesi bekleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.