Afganistan'da cihatçılar Şii köyünü bastı: En az 50 ölü

Afganistan'da cihatçılar Şii köyünü bastı: En az 50 ölü

Afganistan'da Taliban ve IŞİD'lilerden oluştuğu belirtilen cihatçı bir grup Şii köyünü bastı. En az 50 sivil katledildi.

Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Sar-e Pul'daki bir köye saldıran IŞİD ve Taliban militanları aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 50 sivili katletti.

Eyalet Hükümeti sözcüsü Zabihullah Amani saldırganlar arasında yabancı uyrukluların da bulunduğunu bildirdi.

Sayaad ilçesindeki güvenlik karakoluna saldırıda 30 evin ateş altına alındığı açıklandı. Ölenler arasında 7 güvenlik görevlisinin de olduğu bildirildi.

Amani, bölgedeki çatışmaların devam ettiğini, saldırıda çoğunluğu Şii Hazara kabilesi mensubu olan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişinin "vahşi ve insanlık dışı bir şekilde" öldürüldüğünü söyledi.

Amani saldırının IŞİD ve Taliban militanlarından oluşan bir grup tarafından gerçekleştirildiğini söylerken, Taliban saldırı ile ilişkilerinin olmadığını duyurdu.

Kabil’de üst düzey bir hükümet sözcüsü bölgeye güvenlik güçlerinin yanı sıra savaş uçaklarının da gönderildiğini açıklarken Afganistan Devlet Başkanı Ashraf Ghani saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.