Adıyaman'da iki kişiden biri pozitif çıkıyor

Adıyaman'da iki kişiden biri pozitif çıkıyor

Adıyaman'ın korona sınavı giderek zorlaşıyor. Gelen son haberlere göre ilde test yaptıran neredeyse her iki kişiden biri pozitif çıkıyor.

Adıyaman'da eylül ayı başından itibaren haftada ortalama 90-100 ev karantinaya alınırken bu sayı son bir haftada 542'ye çıktı.

Bu evlerde yaşayanlar 14 gün süreyle izole edilirken, polis ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince karantinayı ihlal etmeleri engellenmeye çalışılıyor.

Sosyal mesafe ve maske kullanımına yeterli özenin gösterilmediği belirtilen kentte, uyarılara rağmen düğün, taziye, akraba ziyareti gibi ortamlarda kalabalık şekilde bulunulmasının önüne geçilemiyor.

Şehirde özellikle son 2 aylık süreçte vaka sayılarında yüzde yüze varan bir artış yaşanırken sadece durumu ağır olanlar hastanelere yatırılabiliyor.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, salgının kentteki durumuna ilişkin bir süre önce yaptığı açıklamada eylül ayı başından itibaren 10 günlük sürede vaka sayısının 4 bini geçtiğini söylemişti.

Öte yandan korona virüsü şehirde yapılması planlanan etkinliklere de izin vermiyor. 23 Eylül'de gerçekleşerek gıda tarım ve hayvancılık fuarı da, Covid 19 vakalarındaki yükselişten dolayı iptal edildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.