Adil Öksüz'ün kardeşi gözaltına alındı

Adil Öksüz'ün kardeşi gözaltına alındı

Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz belgelerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Öksüz, bir süredir Interpol tarafından aranıyordu.

FETÖ soruşturmasında aranan Adil Öksüz’ün kardeşi Kemal Öksüz, Ermenistan’da gözaltına alındı.

ABD tarafından dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Kemal Öksüz’ün Ermenistan’da bir STK’da çalıştığı ifade edildi. Öksüz’ün ABD vatandaşı olduğu ve adını Kevin olarak değiştirdiği belirtildi.

Ermenistan basınında yer alan haberde, ABD tarafından 23 Ağustos’ta aranan Öksüz’ün Ermenistan’da işletmesi olduğu ve sivil toplum örgütleriyle çalışarak bölgede çalıştığı ifade edildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

Ermeni basını, Öksüz’ün geçmişte bir sivil toplum örgütünde çalıştığı ve bu süreç içerisinde Türk ve ABD vatandaşlarını Türkiye ve Azerbaycan seyahatleriyle bir araya getirmeye çalıştığını yazdı. Ermeni polisinin, yakalama kararı sonrasında takibe başladığı ve Ermeni polis birimlerinin Öksüz’ü yakalamak için harekete geçtiği duyuruldu.

Öksüz’ün ABD Temsilciler Meclisi’ndeki etik komitesine sahte belgeler sunduğu açıklanırken, 2013 yılında Öksüz’ün bazı kongre üyelerini Azerbaycan ve Türkiye’de ağırladığı ifade edildi. Bu seyahatlerde kongreye sunulan belgelerde usulsüzlük yaptığı iddia edilen Öksüz’ün 9 kongre üyesine ve 32 ABD’li yetkiliye binlerce dolar değerinde hediye verdiği için yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.