Adaylık başvurusu yapan Akşener ve Karamollaoğlu bir araya geldi

Adaylık başvurusu yapan Akşener ve Karamollaoğlu bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığına 100 bin imzayla aday olmak için YSK'ye başvuran Karamollaoğlu ve Akşener arasında görüşme gerçekleşti. Görüşmede ittifak konusunun ele alındığı belirtildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ile Demokrat Parti’nin kurması beklenen 4’lü ittifakın ilanı öncesi sürpriz bir görüşme yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

‘SÜREÇTE KRİZ VAR MI?’ SORUSU

Edinilen bilgiye göre, Akşener ile Karamollaoğlu arasındaki görüşme Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti. İki liderin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK’ye yaptığı başvurudan sonra gerçekleşen görüşme “ittifak sürecinde kriz mi var?” sorusuna yol açtı.

CHP’li kaynaklar bir kriz olmadığını söylerken, “Protokol metni üzerinde çalışma sürüyor. Yine milletvekili listeleri ile ilgili konular var. Bunlar ele alınmıştır” yorumu yaptı.

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise 4’lü ittifak henüz kesinleşmedi, görüşmeler devam ediyor. Liderler düzeyinde bu temasların sürdüğünü belirten İYİ Partililer sürecin bu temasların ardından sonuçlanacağını söyledi.

Bu arada CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin 3 Mayıs Perşembe günü açıklayacaklarını ilan ettikleri ittifak toplantısı planında şimdilik bir değişiklik görünmüyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.