Adaylar tamamlanıyor, sıra manifestolarda

Adaylar tamamlanıyor, sıra manifestolarda

31 Mart yerel seçimlerine hazırlıklarını sürdüren siyasi partiler, belediye başkan adaylarının ilanında son dönemece girdi. Bu hafta MHP, HDP ve Saadet Partisi aday tanıtım toplantıları yapacak.

Gelir Vergisi Kanunu, Sinema Kanunu derken yoğun bir mesaiyi geride bırakan Meclis çalışmalara yaklaşık iki hafta ara verdi.

5 Şubat’a kadar Meclis çalışmayacak ama siyaset sahnesi hafta boyunca hareketli olacak. Bu hafta MHP, HDP ve Saadet Partisi aday tanıtım toplantıları yapacak. CHP Parti Meclisi (PM) de aralarında İzmir’in adayının da olacağı 7’nci grup adayları açıklayacak.

MHP’DEN ANKARA’DA TANITIM, İSTANBUL’DA DESTEK ZİYARETİ

İlk aday tanıtım toplantısı MHP’nin olacak. Milliyetçi Çalışma Partisi’nin (MÇP) MHP’ye dönüşmesinin 26’ncı yıl dönümünü olan 24 Ocak 2019 Perşembe günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda belediye başkanları aday tanıtım toplantısı yapılacak. Bahçeli’nin katılacağı toplantıda açıklanmayan 5 ilin adaylarının da ilan edilip tüm adayların tanıtımının yapılması bekleniyor.

Bahçeli, 27 Ocak tarihinde de İstanbul’da olacak ve Cumhur İttifakı’nın ortak İstanbul adayı Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı, İstanbul merkez seçim ofisinde ziyaret ederek desteğini sunacak. Bahçeli’nin bu ziyareti kapsamında ayrıca partisinin il teşkilatı ile de bir toplantı yapıp yerel seçim talimatlarını vermesi bekleniyor.

HDP DOĞUDAKİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR

23-24 Ocak, HDP’nin de adaylarını tanıtacağı tarih. Diyarbakır’da önce 23 Ocak’ta kadın belediye eşbaşkan adayları tanıtılacak. 24 Ocak’ta ise aralarında Diyarbakır’ın yer alacağı doğu illerindeki birçok adayın ilan edilmesi bekleniyor. HDP batı illerindeki tutumunu ise ay sonunda yapacağı Parti Meclisi toplantısında karara bağlayacak.

CHP’DE İZMİR SANCISI

Bugüne kadar aday belirleme sürecinde 6 kez toplanan CHP Parti Meclisi’nin 7’nci toplantısının da bu hafta yapılması bekleniyor. 25-27 Ocak arasında bir tarihte yapılması planlanan toplantıda İzmir adayının ilanına kesin gözüyle bakılıyor.

Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun da son dakika adaylığını ilan ettiği İzmir’de ayrıca milletvekilleri Tuncay Özkan, Murat Bakan ile ilçe belediye başkanları Tunç Soyer ve Abdül Batur’un da ismi konuşuluyor. Adaylık sürecinde büyük yarışın yaşandığı İzmir’de tüm bu isimlerin dışında bir başka ismin aday gösterilerek krizin aşılabileceği konuşuluyor. CHP’nin, İzmir’in yanı sıra İstanbul’un bazı ilçelerini de bu hafta ilan etmesi bekleniyor.

SAADET’DEN CEKETLİ TANITIM

Saadet Partisi de 27 Ocak’ta ATO Congresium’da adaylarını tanıtacak. Kampanya lansmanı da yapılacak toplantıda kampanya görseli olarak paylaşılan ‘ceket’ objesinin de ne anlama geldiği açıklanacak.

MANİFESTOLAR HAZIRLANIYOR

Aday belirleme süreçlerini bu hafta büyük ölçüde tamamlayacak olan siyasi partilerde seçim beyannamelerine dönük hazırlıklar da sürüyor. AK Parti’nin “Gönül Belediyeciliği”, CHP’nin “Derman Belediyeciliği”, İYİ Parti’nin “İyi belediyecilik” sloganlarıyla hazırlandığı yerel seçimlerle ilgili manifestolar da ay sonunda açıklanmaya başlanacak.

MUHALEFETİN MİTİNG KARARI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim için Şubat ayı ortasında sahaya inmesi ve birçok kentte miting yapması bekleniyor. CHP ve İYİ Parti liderleri ise çok fazla miting yapmaktan yana değil. İki liderin de seçim kampanyası boyunca sahada olması, çok sayıda il ziyareti gerçekleştirmesi bekleniyor ancak, bu ziyaretlerde miting yerine kapalı salon toplantıları, esnaf ziyaretleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile toplantılar öne çıkacak.

AK Parti ve MHP liderlerinin ortak miting yapabileceği konuşulurken CHP ve İYİ Parti’den bu yönde bir karar henüz alınmadı. (Nergis Demirkaya - Duvar)

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.