Adana'da Çernobil protestosu

Adana'da Çernobil protestosu

Adana Çevre Platformu aktivistleri, Çernobil faciasının yıldönümü nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Adana Çevre Platformu aktivistleri, Çernobil faciasının yıldönümü nedeniyle Abidin Dino Parkı'nda eylem yaptı. "Çernobil ve Fukujima felaketlerinin yaşadığı bir dünyada Türkiye'ye nükleer santral asla yapamayacaksınız, izin vermeyeceğiz", "HES'ler, kömür santrallerine, nükleere hayır" ve "Adana için ve temiz bir çevre için yaşanabilir bir dünya için pedallıyoruz" pankartının açıldığı eylemde, HDP Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş ve Tugay Bek ile İHD, Eğitim Sen ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi (İMO) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP'liler doğa talanına hayır dedi 

Eylemde konuşan Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Çernobil faciasının yaşattığı yıkımın halen devam ettiğini söyledi. Karadeniz'de binlerce insanın kanser olup ve yaşamını yitirdiğini belirten Turan, HDP olarak nükleer enerjiye karşı olduklarını, nükleerin sağladığı enerjiyi güneş enerjisi kullanarak sağlayacaklarını ve önce insan sağlığını koruyup, doğaya sahip çıkacaklarını belirtti. Turan'ın ardından söz alan HDP adayı Meral Danış Beştaş, kendilerinin HES'lere, kömür santrallerine ve nükleer enerjiye karşı olduklarını söyledi. Beştaş, "Doğamızı ve çevremizi katleden, insan yaşamını doğrudan etkileyen bu konuda kalıcı hastalıklara ölüme sebebiyet veren ve daha birçok olumsuz sonucu olan nükleer santrallere hayır diyoruz. Bu konu hakkında seçim beyannamesinde yer alan ilkelerimizin mücadelesini vereceğimizi duyuruyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.