Adalet Bakanı Gül: Nöbetçi noterlik uygulaması üzerinde çalışıyoruz

Adalet Bakanı Gül: Nöbetçi noterlik uygulaması üzerinde çalışıyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, nöbetçi noterlik uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir haber kanalında açıklamalarda bulundu.

Halkın yargıya güvenini arttıracak bir ortam, bir yargı iklimini inşa etmek istediklerini belirten Bakan Gül, “Şimdi milletimiz yargıya her geçen gün güvenini arttıracağı bir ortamı, bir yargı iklimini hep beraber inşa etmeyi istiyoruz” dedi.

İnsan haklarını geliştirici, temel hakları koruyan düzenlemeler yapılacağını söyleyen Gül, “Günlük hayatımızda yine hayatımızı kolaylaştırıcı, duruşmaların saatleri, duruşmalarla ilgili birtakım usul kanunlarındaki değişiklikler. İşte mesela noterlikle ilgili nöbetçi noterlik uygulamasını çalışıyoruz. İnşallah vatandaşlarımız, bunu reform belgemize de açıklayacağız” diye konuştu.

‘HAFTA SONLARI NOTERE GİDİLEBİLECEK’

Noterlerde hafta sonları da işlem yapılabileceğini kaydeden Gül, şöyle devam etti:

“Yurt dışından bir yatırımcı geldi, şirket devralacak, cumartesi geldi, pazar akşamı dönecek, ya bizde noterler kapalı, bu işi noterde yapmamız lazım, kapalı diyemeyeceğiz. Noterimiz açık, ne işlem yapılacaksa, vekalet verecek avukat, yani diyelim ki memur ya da hafta içi çalışıyor, işçi, çiftçi köyde, hafta sonu var, bir cumartesisi var, cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek, nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.