Açlık grevindeki vekiller: Tecridin tümden kaldırıldığı deklare edilsin

Açlık grevindeki vekiller: Tecridin tümden kaldırıldığı deklare edilsin

Tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdüren HDP Milletvekilleri yaptıkları yazılı açıklamada eylemlerine kararlılıkla devam ettiklerini ifade etti.

Açlık grevi yapan HDP milletvekilleri Leyla Güven, Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayip Temel bir açıklama yaparak eyleme devam edeceklerini duyurdu.

Öcalan’ın avukatları ile görüşmesi ve dün İmralı F Tipi Cezaevi’nde tutulan diğer hükümlülerle birlikte yaptığı açıklamasının kamuoyuna duyurulmasının ardından bir açıklama da açlık grevindeki milletvekillerinden geldi. Vekillerin açıklamasında, “Açlık grevlerinin sona ermesi için hükümet tecridin bitirildiğini açıklasın” denildi.

Açlık grevi eylemini sürdüren HDP milletvekilleri’nin ortak açıklaması şu şekilde:

HEPİMİZ BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ: Sekiz yıl aradan sonra Sayın Öcalan avukatları ile bir görüşme yaptı. Bu görüşme son derece önemli ve tarihidir. Ancak şu soruyu da akıllara getirdi, “Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz ki keyfi bir şekilde, hiçbir hukuki dayanağı olmadan engellenen avukat görüşü oldu diye seviniyoruz?” Evet, hepimiz buruk bir sevinci yaşıyoruz. Çünkü bu görüşme olsun diye aylardır bedenler eriyor. Bu görüşme olsun diye 8 gencecik insan yaşamını ortaya koydu. Bu görüşme olsun diye annelerimiz her gün yerlerde sürükleniyor. Bu görüşme olsun diye binlerce evde 6 aydır tencere kaynamıyor. Bir devlet kendi yasalarını uygulasın diye, yasalar herkes için eşit uygulansın diye!

ÖCALAN’IN BARIŞA KATKILARININ OLACAĞI AŞİKAR: Sayın Öcalan’ın son mesajında önemle altını çizdiği gibi, “İçinden geçtiğimiz tarihi süreçte derin bir toplumsal uzlaşıya ihtiyaç vardır. Türkiye’nin ve hatta bölgenin sorunlarını, başta savaş olmak üzere, fiziki şiddet araçlarıyla değil yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz.” İşte bunun gibi önemli mesajlar kamuoyuna ulaşabilsin diye mücadele ettik ve tecridin tümden ortadan kalktığı bir ortamda sayın Öcalan’ın ülke ve bölge çapında demokratikleşme ve barışa çok daha önemli katkılarının olacağı aşikardır.

DİRENİŞİMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR: İmralı’da sürdürülen uygulamalara son verileceğine dair en ufak bir güvence verilmeden Sayın Öcalan ile gerçekleştirilmiş olan bu görüşmenin, hükümetin bir süreliğine elini rahatlatma niyetiyle yapılmış olduğu kaygısını taşıyoruz. Bu yüzden direnişimiz kararlılıkla devam ediyor. Şu anda iktidardan beklenen en önemli iş, tecridin tümden ortadan kaldırıldığını topluma deklare etmektir. Böyle bir açıklama Türkiye demokrasisine sunacağı önemli katkının yanında aynı zamanda açlık grevlerini de sona erdirecek bir adım olacaktır. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.