'Açlık grevi olan herhangi bir eylemi desteklemiyoruz'

'Açlık grevi olan herhangi bir eylemi desteklemiyoruz'

İstanbul Barosu Başkanlığı, Gülmen ve Özakça için bir haftalık açlık grevine başlayan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarını desteklemediğini duyurdu.

İstanbul Barosu Başkanlığı, 113 gündür açlık grevine olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevinde olan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarını desteklemediğini duyurdu. Halkın Hukuk Bürosu avukatları, dün İstanbul Barosu’nda bir haftalık destek açlık grevine başlamıştı.

İstanbul Barosu olarak, ‘açlık grevi’ olan herhangi bir eylemi destekleyemeyeceklerini söyleyen İstanbul Barosu yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İstanbul Barosunun Merkez Binasına bugün saat 12.00 sularında 8-10 Avukat gelerek Toplantı Salonuna çıkmış ve 1 hafta süreyle “Açlık Grevi” yapacaklarını bildirmişlerdir. Halen Baro Toplantı Salonunda bulunan avukatlar, OHAL KHK’sı ile işten çıkarılan iki eğitimcinin yürüttüğü açlık grevi gerekçesiyle, bir haftalık süreyle açlık grevi yapacaklarını açıklamışlardır.

İstanbul Barosu olarak, konusu “açlık grevi” olan herhangi bir eylemi benimsememiz de desteklememiz de asla söz konusu olamaz. Avukat olmaları nedeniyle meslek kuruluşuna serbestçe girebilen bu kişilerin, Baronun onayı olmayan bir eyleme Baromuzun tüm muhalefetine karşın yönelmelerini de asla kabul edemeyiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.