'ABD’ye göre zamanlama manidar'

'ABD’ye göre zamanlama manidar'

MİT TIR'larıyla ilgili son iddianamede, sanıkların ABD elçiliğini aradığı belirtilirken, bu durum yeni bir polemik başlattı.

MİT TIR’larıyla ilgili iddianame, ABD ve Türkiye tarafının karşılıklı açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. İddianamede yer alan HTS kayıtlarına göre, sanıklardan bazıları, ABD elçiliğiyle yarım dakika ile yaklaşık 2 dakika arasında değişen sürelerle görüşmeler yaptı.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, ABD’li yetkililerin söz konusu iddiaların ardından Telekom’a başvurduğunu, ancak olayın üzerinden 3.5 yıl geçtiği için kayıtlara ulaşmakta zorluk çektiklerini yazdı. ABD tarafının, Türkiye’nin isteği üzerine daha önce Adil Öksüz’ün pasaportunu iptal ettiğini ve yasalar gereği arayarak bilgilendirme yaptıklarını hatırlattıklarını yazan Zeyrek, yazısına şöyle devam etti:

Tillerson (ABD Dışişleri Bakanı), 9-13 Temmuz tarihmeri arasındaki Dünya Petrol Kongresi için bir kez daha Türkiye’ye geliyor. ABD’li yetkililer, bu benzerlikten yola çıkarak şu yorumu yapıyor: “Tillerson’ın ilk ziyaretinde Adil Öksüz ile ABD Başkonsolosluğu arasında ilişki kurulmaya çalışıldı.

Şimdi ikinci kez Türkiye’ye geliyor ve bu kez MİT TIR’larının şüphelileriyle ABD arasında bağlantı kuruluyor. Bu tesadüf mü? İddianın zamanlaması manidar. Görüşmelerde koz olarak kullanılmak isteniyor.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.