ABD'nin hava saldırısında aynı aileden 10 çocuk hayatını kaybetti

ABD'nin hava saldırısında aynı aileden 10 çocuk hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler, ABD'nin Afganistan'da düzenlediği hava saldırısında aynı aileden 10 çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırı, Taliban'ın güçlü olduğu Kunduz kentinde düzenlendi.

ABD’nin Afganistan’da düzenlediği hava saldırılarında aynı aileden 10 çocuk hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler’in (BM) açıklamasına göre, Kunduz kenti yakınlarındaki saldırıda 10 çocuk ve üç yetişkin yaşamını yitirdi. Bu kişilerin hepsinin sivil olduğu kaydedildi.

Saldırının, Afgan ve ABD güçleri ile Taliban arasında yaklaşık 30 saat süren bir çatışma sırasında düzenlendiği belirtiliyor. BM’nin Afganistan’daki misyonu UNAMA, saldırı ile ilgili ön bilgilere dair açıklamasında, yaşamını yitiren kişilerin ülkenin başka bir yerindeki çatışmadan kaçarak Kunduz’a yerleştiği bilgisini de verdi. Saldırıda üç sivilin daha yaralandığı belirtildi.

BM’nin şubat ayında açıkladığı raporda, Afganistan’da geçen yıl hava saldırıları ve intihar saldırıları sonucunda yaşanan sivil ölümlerinde rekor artış yaşandığı tespiti yer almıştı. Taliban ile ABD arasında yapılan barış görüşmelerine paralel olarak ülkedeki çatışmalar son aylarda hızlanmış durumda.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.