Abd'nin 238'inci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

Abd'nin 238'inci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

ABD'nin, 238 yıl önce Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını ilan ettiği “Amerikan Bağımsızlık Günü” vesilesiyle İstanbul Başkonsolosluğu'nda resepsiyon düzenlendi.

İSTANBUL - ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Büyükelçisi Francis Ricciardone, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Askeri tören ve iki ülke marşlarının okunması ile başlayan kutlama etkinliklerinde Büyükelçi Ricciardone, Türkiye’deki görev süresinin dolması nedeniyle veda niteliği taşıyan bir konuşma yaptı. Kariyeri boyunca birçok ülkede bulunduğunu ve İstanbul'un dünyanın en harikulade şehirlerinden biri olduğunu söyleyerek, Türk insanının dostluğu ve misafirperverliği sayesinde İstanbul’un kalplerinde taht kurduğunu ifade eden Ricciardone, sadece kendisi ve ailesinin değil üç yıldır görev yaptığı Türkiye'den ayrılan tüm Amerikalıların yeniden bu ülkeye dönmek istediğini vurguladı.

İstanbul'u ve buradaki dostlarını çok özleyeceğini de ifade eden Ricciardone, herkesi Amerika'ya beklediğini söyledi.

Abd'nin 238'inci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

Abd'nin 238'inci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.