ABD'li yetkililer: Afganistan'da düşen uçak ABD'nin askeri uçağıydı

ABD'li yetkililer: Afganistan'da düşen uçak ABD'nin askeri uçağıydı

Taliban, Afganistan'ın Gazni vilayetinde düşen uçağa kendilerinin saldırdığını öne sürdü. Örgütün açıklamasında, uçakta Amerikan askerlerinin bulunduğu iddia edildi.

Taliban, Afganistan’ın Gazni eyaletinde meydana gelen uçak kazasından kendilerinin sorumlu olduğunu öne sürdü. Taliban’dan yapılan açıklamada “Uçağı biz düşürdük” iddiası yer aldı. Reuters’ın flaş haber olarak geçtiği açıklamada, uçağın Amerikan askeri personelini taşıdığı ve aralarında üst düzey subayların da bulunduğu yolculardan hiçbirinin sağ kalmadığı öne sürüldü.

ABD’li yetkililer isim vermeden yaptıkları açıklamada, düşen uçağın “küçük bir askeri uçak” olduğunu söylediler. Reuters’ın haberine göre yetkililer “uçağın düşman faaliyeti nedeniyle düştüğüne dair bir bulgu olmadığını belirttiler.

Uçağın düştüğü bilgisi, gün içinde Gazni vilayetinin yetkilileri tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. Ancak Afganistan’ın merkezinde, Taliban kontrolünde bulunan vilayette yaşanan kazanın ayrıntıları bir muammaya dönüşmüştü. Gazni Vilayet sözcüsü Arif Nuri, Boeing marka uçağın devlet şirketi Ariana Afgan Havayolları’na ait olduğunu belirtmişti. Ariana Afgan Havayolları ise uçağın kendilerine ait olmadığını açıklamış, şirketin CEO’su Mirwais Mirzakwal “Bir uçak kazası oldu ama düşen uçak Ariana’ya ait değil çünkü bugün Herat-Kabil ve Herat-Delhi seferlerini yapan uçaklarımız güvende” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.