ABD'li yetkili: SDG'yi Türkiye'ye karşı savunmayacağız

ABD'li yetkili: SDG'yi Türkiye'ye karşı savunmayacağız

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenleyeceği olası harekat hakkında Beyaz Saray'dan gelen açıklamanın ardından, ABD'li bir yetkili Reuters'a konuştu.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde operasyon düzenleyeceğine dair Beyaz Saray’dan gelen açıklama sonrasında sınırda hareketlilik var. Reuters’a isim vermeden konuşan bir ABD’li yetkili, sınırdaki iki gözlem noktasından çekildiklerini ve ‘SDG’yi herhangi bir yerdeki Türk saldırılarına karşı savunmayacaklarını’ söyledi. Yetkili, bu konuda SDG komutanına bilgi verdiklerini belirtti.

Aynı yetkili, Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinin karşısında bulunan Tel Abyad ve Rasulayn’daki iki gözlem noktasının da ABD askerleri tarafından tahliye edildiğini söyledi.

SDG: ABD SINIRDAN ÇEKİLDİ

Fırat’ın doğusunu kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de bir süre önce yaptıkları açıklamada, ‘ABD askerlerinin taahhütlerini yerine getirmeyerek Türkiye sınırından çekildiği’ ifadelerini kullanmıştı. Reuters’ın aktardığı açıklamada, ‘SDG’nin Türkiye’nin operasyonu karşısında kendilerini koruyacağı’ da belirtiliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.