ABD'li senatörlerin yaptırım ısrarında geri adım

ABD'li senatörlerin yaptırım ısrarında geri adım

ABD'li senatörlerin Türkiye'ye yönelik yeni yaptırım tasarısını kongreye sunmaktaki ısrarlarının kırıldığı belirtiliyor.

Türkiye ve ABD’nin Suriye anlaşmasından sonra Amerikalı senatörlerin Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırım tasarısının askıya alınması gündeme geldi. Temsilciler Meclisi’nde azınlık lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Kongre’nin, Türkiye’ye karşı alacağı yeni yaptırım tasarına ara verip bu konuda idareyi Başkan Trump ve yönetimine bırakması gerektiğini savundu.

McCarthy, Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Türkiye hükümetiyle vardığı uzlaşı sonrası, “Sürecin geriği kalan kısmının onların idaresine bırakılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Perşembe günü yapılan anlaşmanın ardından basın açıklaması yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlara ilişkin, “120 saatlik sürede yeni yaptırım olmayacak. Suriye’nin kuzeydoğusunda kalıcı ateşkes sağlandığında mevcut ekonomik yaptırımlar da kaldırılacak” şeklinde konuşmuştu.

Ancak, ABD’li senatörler Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırım tasarısına “son sürat” devam edeceklerini vurgulamıştı. (Kaynak: euronews)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.