ABD'li senatör McCain yaşamını yitirdi

ABD'li senatör McCain yaşamını yitirdi

Amerikan siyasetinin etkili isimlerinden olan Senatör John McCain, beyin tümörü tedavisine son verdiğinin açıklanmasından iki gün sonra yaşamını yitirdi. McCain Türkiye'de de yakından tanınıyordu.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden biri olan Senatör John McCain 81 yaşında yaşamını yitirdi. McCain’in önceki gün beyin tümörü tedavisini durdurmaya karar verdiği açıklanmıştı.

Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, beyin kanseriyle savaşan senatörün yerel saatle cumartesi günü öğleden sonra öldüğü kaydedildi. Geçen yazdan bu yana beyin kanseri dolayısıyla geçen yazdan bu yana tedavi gören McCain’in son anlarında ailesiyle olduğu belirtildi.

JOHN MCCAIN KİMDİR?

ABD’de 2008 Başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olarak katılan ve Barack Obama’ya karşı kaybeden McCain, Amerikan siyasetinin etkili isimlerinden biriydi.

McCain, 1967-1973 yıllarında Vietnam Savaşı’nda esir olarak tutulmuştu. 1981’de ABD Kongresine ilk kez girmiş, o tarihten bu yana da memleketi Arizona’yı temsil etmişti.

Hem iç hem dış politikadaki girişimleriyle tanınan McCain son dönemde ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirileriyle de gündeme gelmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.