ABD'li general: Suriye'den çekilme birkaç hafta içinde başlayacak

ABD'li general: Suriye'den çekilme birkaç hafta içinde başlayacak

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Suriye'deki Amerikan kara birliklerinin çekilmesinin haftalar içinde başlayacağını söyledi. Votel, "Fakat her şeyi sahadaki durum belirleyecek" dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Suriye’deki Amerikan kara birliklerinin birkaç hafta içinde çekilmeye başlayacağını söyledi.

Votel, Amerikan ordusunun Suriye’deki ekipmanlarını çekmeye başladığını belirtti; kara birliklerinin çekilmesinin ‘günler mi haftalar mı süreceğine’ ilişkiyi soruya ise şu yanıtı verdi: “Muhtemelen haftalar. Fakat her şeyi sahadaki durum belirleyecek.”

Ortadoğu ziyaretinde gazetecilere konuşan Votel, “Çekilme konusunda olmayı istediğimiz noktadayız. İnsanları hareket etmek teçhizattan daha kolay, dolayısıyla şu an yapmaya çalıştığımız şey de, ihtiyaç duymadığımız malzemeleri ve ekipmanları kaldırmak” ifadelerini kullandı. Votel, çekilmenin tam olarak ne zaman tamamlanacağına ilişkin bir tarih vermekten kaçındı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 19 Aralık 2018 günü sürpriz bir şekilde açıkladığı Suriye’den çekilme kararının ardından, merak edilen bir konu da Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısının kaça çıkarılacağı. Votel, ABD’nin zaten 5 binden fazla asker bulundurduğu Irak’taki sayının fazla artmayacağını tahmin ettiğini ancak bu ülkedeki güçlerinin yapısının, IŞİD üzerindeki baskıyı devam ettirecek şekilde değiştirilebileceğini söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.