ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi: Sonuçları çok olumsuz olur

ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım tehdidi: Sonuçları çok olumsuz olur

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus: S-400'ler konusundaki pozisyonumuz değişmedi. Sonuçları çok etkin ve çok olumsuz olur.

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizinde düğüm çözülemiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, dünkü basın toplantısında, ‘Rus yapımı S-400 füze savunma sisteminin teslimatının tamamlanması halinde Türkiye’nin olumsuz sonuçlarla karşılaşacağını’ söyleyerek yaptırım tehdidini yineledi.

OLASI YAPTIRIMLARI SIRALADI

Ortagus, konuyla ilgili bir soruya yanıtında, ABD’nin pozisyonunun değişmediğini vurgulayarak, “Türkiye S-400’lerin teslimatını tamamlarsa, çok etkin ve çok olumsuz sonuçlarla karşılacak” dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu olumsuz sonuçları F-35’lerin alımının durdurulması, Türkiye’nin F-35 üretimine katılımının askıya alınması ve ABD’de Rusya’dan silah alan ülkelere uygulanan CAATSA yasası nedeniyle Ankara’ya yaptırımlar dayatılması olarak sıraladı. Ortagus, “Bunlar çok ciddi, çok gerçek ve bu konudaki duruşumuzda son derece tutarlı olmayı sürdürüyoruz” dedi.

Ortagus ayrıca, NATO müttefiki ‘Türkiye’nin IŞİD’le mücadelesini takdir ettiklerini ve Türk hükümeti ile işbirliğine devam etmek istediklerini’ söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.