ABD'den İran'a: Kıyamet kopacak

ABD'den İran'a: Kıyamet kopacak

Ayetullah Ali Hamaney'in Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) görüşme isteğini reddetmesinin ardından iki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor.

ABD'den gerilimi artıracak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'ı çok sert sözlerle uyardı. New York'ta bir konferansta söz alan John Bolton İran ile ilgili, "Eğer müttefiklerimiz, partnerlerimiz ve vatandaşlarımıza zarar verirseniz kıyamet kopacak" dedi.

Bolton ayrıca "Bu ölüm saçan rejim ve taraftarları davranışlarını değiştirmezse sonuçlarına katlanır. Bugün mesajım çok net, sizi izliyoruz ve peşinizdeyiz" ifadelerini kullandı.

TRUMP RUHANİ'YE 'ŞEKER BİRİ' DEMİŞTİ

Tahran'la yapılan nükleer anlaşmadan çıkıp yaptırım uygulama yoluan giden ABD Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin çok şeker bir adam olduğundan şüphesi bulunmadığını söylemişti.

GÖRÜŞME GÜNDEMDE

New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu'nun evsahibi konumundaki ABD Başkanı, haftasonunda İran Cumhurbaşkanı ile görüşme ihtimalini gündeme getirmişti.
Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, NBC'de katıldığı bir programda, İran tarafından talep gelmesi durumunda Trump'ın Ruhani ile görüşmekten mutluluk duyacağını söylemişti.

HAMANEY'İN DANIŞMANI: ASLA...

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, konuyla ilgili soruya, "Trump ve Pompeo'nun hayâli asla gerçek olmayacak" demişti.

RUHANİ: HİÇBİR ETKİSİ OLMAZ

Ardından BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a giden Ruhani, ABD'li medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Trump ile görüşmenin hiçbir etkisinin olmayacağını dile getirmişti.

'TRUMP'IN TAVRI ÜMİT VERMİYOR'

Görüşmenin ihtilaflar azaldığında ve olumlu bir sonuçtan ümitli olunduğunda yapılabileceğini belirten İran Cumhurbaşkanı, Trump'ın tavrının hiç ümit vermediğini bu nedenle görüşmenin hiçbir özelliğinin ve etkisinin olmayacağını vurgulamıştı.

'ATMOSFER DEĞİŞEBİLİR'

Ancak 1980'lerde ABD ile gizli görüşmeler yürüten İran heyetinin başında olan kurt siyasetçi "Fakat gelecekte ABD'nin samimi bir şekilde ilişkileri yeniden tesis etmek istediğini görürsek bizim kararımız da farklı olacaktır ve o zaman atmosfer de değişecektir" diye eklemişti.

İran yönetimi, cumartesi günü Ahvaz kentinde askeri geçit törenine düzenlenen ve 25 can alan saldırıyla ilgili de ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve BAE'yi suçlayarak 'intikam yemini' niteliğinde bir dizi açıklama yapmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.