ABD'den İran tankerinin kaptanına milyon dolarlık teklif

ABD'den İran tankerinin kaptanına milyon dolarlık teklif

ABD, Cebelitarık'ta 1,5 ay alıkonulduktan sonra serbest bırakılan İran'a ait tankerin kaptanına milyonlarca dolar teklif etti. Tankeri alıkoymak için yapılan teklif ABD tarafından doğrulanırken tankerin kaptanının teklife cevap vermediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran’ın petrol tankerini alıkoyabilmek için kaptana milyonlarca dolar para teklif ettiği ortaya çıktı. Tankerin kaptanı Kumar’ın ise ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook’un teklifine cevap vermediği belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre, ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Cebelitarık’ta 1,5 ay alıkonulduktan sonra serbest bırakılan İran’a ait “Adrian Darya 1” adlı petrol tankerinin Hindistan vatandaşı kaptanı Akhilesh Kumar’a birkaç e-posta göndererek, tankerin ABD’nin ele geçirebileceği bir ülkeye yönlendirilmesi karşılığında milyonlarca dolar teklif etti.

ABD PARA TEKLİFİNİ DOĞRULADI

Hook, 26 Ağustos’ta tankerin kaptanı Kumar’a gönderdiği ilk e-postada, “Size iyi haberlerim var” diyerek, teklifini sundu.

Kaptandan cevap alamayan Hook, ikinci e-postada Kumar’ı tehdit ederek, “Bu parayla istediğiniz gibi bir hayat sürebilir ve yaşlılıkta rahat edebilirsiniz. Bu kolay yolu seçmezseniz hayat sizin için çok daha zor olur” ifadelerini kullandı.

Tankerin kaptanı Kumar’ın ise Hook’un teklifine cevap vermediği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı da kaptana para teklif edildiğine ilişkin haberi doğruladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.