ABD'den Büyükada gözaltıları için açıklama

ABD'den Büyükada gözaltıları için açıklama

Donald Trump yönetimi, dokuz insan hakları savunucusunun Büyükada'da gözaltına alınmasını eleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ifade özgürlüğü vurgusu yapıldı.

ABD, Büyükada’da bir eğitim semineri için biraya geldikleri sırada gözaltına alınan ve ailelerine haber verilmeyen dokuz insan hakları savunucusu için açıklama yaptı.

Açıklamada, “İfade özgürlüğüne yönelik ısrarcı engellemeler demokratik toplumların temellerini yıpratmaktadır”denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’un açıklamasında, önde gelen insan hakları savunucularının gözaltına alınmalarından derin endişe duyulduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Geçmişte de önde gelen insan hakları savunucuları, gazeteciler, akademisyenler ve aktivistler tutuklandıklarında dile getirdiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda güvence altına alınmış olan hukuki prosedürler ve bireysel haklara Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda saygı gösterilmesinin önemini vurguluyoruz. Pek çok durumda belirttiğimiz gibi ifade özgürlüğüne yönelik ısrarcı engellemeler demokratik toplumların temellerini yıpratmaktadır. İçinde bulunduğumuz zorlu zamanlarda ihtiyaç duyulan daha az değil daha fazla sestir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.