ABD'den Brunson'a ziyaret

ABD'den Brunson'a ziyaret

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, Pastör Andrew Brunson'ı evinde ziyaret etti.

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, iki ülke arasında kriz konusu olan Pastör Andrew Brunson’ı ev hapsinde tutulduğu İzmir’deki evinde ziyaret etti. Hovenier, ‘davanın sonuçlanması’ çağrısı yaptı.

Brunson ve eşi ile görüştüklerini söyleyen Hovenier, “Brunson’un yanı sıra haksız yere hapiste tutulan diğer Amerikalıların ve Amerikan diplomatik misyonunun Türk vatandaşı olan diğer çalışanlarının serbest bırakılmasını istediklerini” söyledi.

Hovenier, “Hükümetimin talebi üzerine bu davaların sonuçlanması, herhangi bir gecikme olmadan ve şeffaf bir şekilde sonuçlanması için Türk otoritelerine çağrılarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısında ilgili bir soruya “Brunson’ın durumunda bir değişiklik yok. ABD’nin Ankara maslahatgüzarı ziyaret edecek” yanıtını vermişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.