ABD'den 30 kişilik yeni IŞİD listesi

ABD'den 30 kişilik yeni IŞİD listesi

ABD Dışişleri Bakanlığı bir kararname yayınlayarak IŞİD'le ilgisi olduğu öne sürelen 30 kişiyi kara liste aldı. Kararnamede IŞİD'in kolları olarak nitelenen örgütlere de yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı bir kararname ile IŞİD’in yönetici ve ajanı olduğu öne sürülen 30 ismi kara listeye aldı. Bu şahısların belirleyerek, ABD mali sistemine girmesinin engellendiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Yabancı Terörist Organizasyonlar Dairesi’nin belirlediği isimler şöyle: Ahmad Alkhald, Abu Yahya al-Iraqi, Muhammad al-Isawi, Mubarak Mohammed A Alotaibi, Farah Mohamed Shirdon, Anjem Choudary, El Shafee Elsheikh, Mark John Taylor, Shane Dominic Crawford, Alexanda Amon Kotey, Abdelilah Himich, Basil Hassan, Abdullah Ahmed al-Meshedani, Anas El Abboubi, Abdiqadir Mumin, Mohamed Abrini, Aslan Avgazarovich Byutukaev, Salah Abdeslam, Rustam Aselderov, Emilie Konig, Boubaker Hakim, Maxime Hauchard, Shamil Izmaylov, Nasser Muthana, Sally Jones, Gulmurod Khalimov, Denis Cuspert, Amru al-Absi, Salim Benghalem, Lavdrim Muhaxheri, Abu Mohammed al-Adnani ve brahim Ali al-Badri oldu.

IŞİD’İN KOLLARININ ETKİN OLDUĞU ÜLKELER

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından ayrıca IŞİD’in Libya, Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir, Caucasus Emirliği, Horasan ve Sinai Bölgelerinde kolları olduğu belirtildi.

Bakanlığın kararnamesinde, Jammaah Anshorut Daulah, Yarmouk Martyrs Brigade, Santoso, Mujahidin Indonesian Timur ve Jaysh Rijal al-Tariq al Naqshabandi gruplarının da IŞİD ile bağlantılı olduğu duyuruldu.

73 ülkenin dahil olduğu IŞİD’e Karşı Koalisyon’un örgütü yok etme planının bir parçası olduğu belirtilen kararnamenin koalisyonun amacına yönelik büyük bir gelişme olduğu ifade ediliyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.