ABD'de Suudi Arabistan'a silah satışının durması için kanun teklifi verildi

ABD'de Suudi Arabistan'a silah satışının durması için kanun teklifi verildi

ABD'de Suudi Arabistan'a silah satışının yasaklanması için kanun teklifi verildi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması nedeniyle askeri yardımların da durdurulması istendi.

ABD Temsilciler Meclisi’ne, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulmasını öngören bir kanun teklifi sunuldu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kayboldu. Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta öldürüldüğü iddialarının ardından, ABD’de Demokrat vekili Jim McGovern, Suudi Arabistan’a silah satışlarının durdurulması için kanun teklifi verdi.

McGovern, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi hükümetinin ‘Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması ya da öldürülmesine dair emir vermediğini’ onaylamadığı sürece Suudi Arabistan’a askeri yardım ve satışların yasaklanması kanun teklifini resmi olarak sundum” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Suudi Arabistan’a terörle mücadelede ihtiyaçları olduğunu” belirterek, “Suudi Arabistan’dan uzaklaşmak istemiyoruz” demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.