ABD'de sinagog saldırısı: 7 kişi hayatını kaybetti, saldırgan teslim oldu

ABD'de sinagog saldırısı: 7 kişi hayatını kaybetti, saldırgan teslim oldu

ABD'de sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgilere göre 7 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagoga yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, polisin saldırıya müdahalesinin devam ettiği kaydedildi.

Yerel televizyon kanalı KDKA’nın aktardığına göre polis, sinagogda ateş açıldığını doğruladı. ​Habere göre olay yerine ulaşan polis ekiplerine binanın içinden ateş açıldı, polis görevlileri araçların arkasında siper aldı. Olay yerinde bulunan KDKA muhabiri, saldırıda en az 4 kişinin hayatını kaybettiğinin doğrulandığını, fakat ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

ABD medyasına yansıyan diğer haberlerde ise ölü sayısının en az 7 olduğu belirtildi. Olayda 2 ABD polisinin de vurulduğu ileri sürüldü.

‘SİNAGOG BİNASININ İÇİNDE ATEŞ AÇTI’

CBS kanalı da kimliği belirsiz bir kişinin Pittsburgh’daki sinagog binasının içinde açtığı ateş sonucunda en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini, birkaç kişinin de yaralandığını aktardı.

Cumartesi ayini nedeniyle saldırı öncesinde çok sayıda kişinin bulunduğu sinagog binasında bazı kişilerin barikat kurdukları belirtildi.

Saldırganın teslim olduğu açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.