ABD'de can kaybı 3 bini geçti

ABD'de can kaybı 3 bini geçti

ABD'de korona virüsünden bir günde en az 514 kişi öldü. Toplam ölü sayısının 3 bin eşiğini aştığı ülkede, Beyaz Saray'ın tahminlerine göre nisan ayının ortalarında günde 2 bin can kaybı yaşanabilir.

ABD’de korona virüsünden ölenlerin sayısı 3 bini geçti. Ülkede bir günde en çok ölüm dün yaşandı. Bir günde 540 kişinin hayatını kaybetmesiyle, toplam sayı 3 bin 17’ye yükseldi. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 163 bini geçti.

BEYAZ SARAY: GÜNDE 2 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

Başkan Donald Trump’ın virüsün yol açacağı tehdidi hafife almakla eleştirildiği ülkede, vaka sayılarının bu haftadan itibaren zirve yapmaya başlaması bekleniyor. Beyaz Saray’ın hazırladığı bir modelde, sosyal mesafe kurallarına uyulması halinde bile ağustos ayına dek 82 bin kişinin hayatını kaybedeceği öngörülüyor. Model, salgının gerçek zirvesine ulaşmasının beklendiği nisan ayının ortalarında, günde 2 bin kişinin ölebileceği tahmininde bulunuyor.

Trump ise son açıklamasında, “Eğriyi düzleştirmek için önümüzdeki 30 gün önemli. Bu savaşı kazanmakta her bir Amerikalının rolü var” dedi. Şu an, ABD nüfusunun yüzde 80’inin yaşadığı yerlerde halktan farklı kurallarla evde kalmaları isteniyor.

DONANMA HASTANESİ GELDİ, SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Salgının ilk zirve yapması beklenen New York eyaletine, Amerikan Donanması dün 1000 yataklı bir gemi hastanesi yolladı. Central Park’ta geçici hastaneler kuruldu. Ülkenin otomotiv devi Ford ile tıbbi cihaz üreticisi General Electric (GE) Healthcare şirketleri de 100 gün içinde 50 bin solunum cihazı üreteceklerini açıkladı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.